Jeannette de JaegerInitiatiefneemster, eigenaresse en docente

  Yoga heeft veel betekenissen zoals verbinden, samenbrengen en union. Door regelmatig yoga te beoefenen verbindt je lichaam en geest. Je komt lekkerder in je vel te zitten en hebt er niet alleen wat aan op de yogamat maar ook in het dagelijkse leven.

  Dat is wat Jeannette (52) aantrekt in yoga. Naarmate de jaren verstreken merkte zij dat het alleen fysiek bezig zijn haar al een hele tijd geen voldoening meer gaf en is opzoek gegaan naar een bewegingsvorm waarbij zij haar lichaam en geest kon verbinden. Via de sportschool is Jeannette in aanraking gekomen met yoga en meditatie. Ze was meteen enthousiast en is toen verder bij diverse yogascholen in Amsterdam op onderzoek uitgegaan. Uiteindelijk vond zij de perfecte match in Ashtanga Vinyasa en Yin Yoga.

  Nooit uitgeleerd en gedreven door haar passie en tomeloze energie ontwikkelde Jeannette zich vanaf 2013 tot yogini en yogadocente. Samen met Laura volgde zij de Advanced Studies bij Delight Yoga in Amsterdam. Naast haar specialisme in Ashtanga/Yin/Ayurveda verrijkten zij zich met nog een veelzijdigheid aan stromingen waaronder leringen vanuit het (Tibetaanse) Boeddhisme en Taostische Chi Kung. Allen verschillende vormen die tot één doel leiden: het loslaten van opgebouwde spanning om tot de diepere essentie te komen. Tot wie je werkelijk bent.

  Jeannette heeft zich naast Ashtanga, Yin Yoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga en Stoelyoga, gespecialiseerd in het geven van yoga bij bedrijven. Daarnaast volgde zij trainingen in Mindfulness, Pranayama, Meditatie, Reiki Level 1, Yoga Massage, Functionele Anatomie, Inspanningsfysiologie en Trainingsleer. De afgelopen tijd heeft Jeannette haar kennis op het gebied van coaching verder uitgebreid met de modules: Beweging, Voeding en Gedrag. Ze geeft haar heerlijke eigen(wijze) draai aan deze vormen van yoga, laagdrempelig en met een open mind.

   

  Yogastijlen

  Laura de Laat