In verbinding met jezelf 

Intentie – Meditatie – Verdieping

Yin is een meditatieve yogavorm waarbij je langer in de houdingen verblijft. Je wordt uitgenodigd om alles van je af te laten glijden, tot rust te komen en met je aandacht naar binnen te keren. Vanuit het ontspannen van de spieren, laat je de ruimte in jezelf ontstaan.

In Yoga Nidra (geleide meditatie) wordt je middels visualisaties door verschillende fases geleid. Je richt je aandacht onder andere op je ademhaling en het ervaren van je lichaam. Je wordt als het ware meegenomen op reis naar binnen toe. Omdat je met je aandacht naar binnen keert brengt het je in een diepe staat van ontspanning. 

Pure cacao is een superfood, 100% biologisch en zit vol magnesium en antioxidanten. Door de hoge dosis magnesium ontspannen je spieren en het bindweefsel beter, wat heel fijn is bij het beoefenen van yin yoga. Je kunt van de cacao een blij gevoel ervaren en een verander proces in jezelf op gang brengen waardoor je meer in verbinding komt met jezelf. 

Hoe de avond eruit ziet:

We starten met een uitleg over cacao en de werking ervan. Door de cacao met   bewustzijn te drinken zal je merken dat je uitgenodigd wordt om met je aandacht naar binnen. Soms komt de intentie niet meteen en zal verderop in de avond voor jou duidelijker worden. De meditatie en zachte bewegingen kunnen je hierbij helpen. Aansluitend zal je via het beoefenen van yin en het luisteren naar de yoga nidra nog meer verstillen en tot een diepere ontspanning komen.    

Handig om te weten:

Na aanmelding krijg je 24 uur voorafgaand aan de avond een mail met aanvullende informatie en tips

– Cacao is rijk aan antioxidanten, magnesium en mineralen

– Cacao heeft een positieve invloed op je neurotransmitters zoals serotonine, tryptophan en dopamine

– In yin yoga ligt de aandacht in de houdingen op het beter laten stromen van levensenergie door je lichaam heen

– Yoga Nidra heeft o.a. een positief effect op je zenuwstelsel

– Cacao heeft een hele andere werking dan Ayahuasca en is niet met elkaar te vergelijken

– Als je MAO-remmers en/of BÈTAblokkers gebruikt dan is een hogere dosis cacao  wellicht niet raadzaam voor je. Raadpleeg vooraf eerst je arts.

 

Je bent welkom als je geen cacao wilt drinken en toch de avond bij wilt wonen

Datum

10 februari 2023

19.00 – 21.30 uur

Locatie

Yogastudio See You

Van IJsendijkstraat 409 D
Purmerend