Behoefte aan rust en ruimte?
Dan is deze retraite helemaal voor jou. Naast de yin yogalessen, yoga nidra en de cacao ceremonie (optioneel) is er volop tijd en ruimte voor jezelf. Laat je naast het programma verder inspireren door de fijne plek, het lekkere eten en de mooie omgeving. 

 

Laat je in het weekend meenemen op reis naar binnen.

Yin Yoga

Bij het beoefenen van yin yoga ligt de aandacht in de houdingen op het beter laten stromen van levensenergie door je lichaam heen. Tijdens de houdingen word je uitgenodigd om met je aandacht naar binnen te keren. Yin Yoga is een zachte meditatieve yogavorm met vooral liggende en zittende houdingen waarin je langer verblijft. Hierdoor kun je steeds meer ontspannen en mag je alles van je af te laten glijden om zo tot jezelf te komen. De rust zal over je neerdalen waardoor er ruimte voor verstilling ontstaat. 

Yoga Nidra

In de sessies Yoga Nidra (geleide meditatie) word je middels visualisaties door verschillende fases geleid. Je richt je aandacht onder andere op je ademhaling en het ervaren van je lichaam. Het brengt je in een droomstaat. Omdat je met je aandacht naar binnen keert, brengt het je in een diepe staat van ontspanning wat helend werkt op je lichaam en geest. Yoga Nidra heeft o.a. een herstellend effect op je zenuwstelsel en ook je gemoedstoestand.

Cacao

Pure cacao is een superfood, 100% biologisch en zit vol magnesium en antioxidanten. Door de hoge dosis magnesium ontspannen je spieren en het bindweefsel beter, wat heel fijn is bij het beoefenen van yin yoga. Je kunt van de cacao o.a. een blij gevoel ervaren en een veranderproces in jezelf op gang brengen waardoor je meer in verbinding komt met jezelf.  

De Cacao ceremonie

In de ceremonie vertel ik je meer over de historie van cacao en de werking ervan. Door de cacao met aandacht te drinken kun je merken dat je in verbinding komt met jezelf en je mag je gevoel laten spreken. De meditatie, fijne muziek, klanken en zachte bewegingen helpen je hierbij. De beoefening van yin en het luisteren naar de yoga nidra brengen je nog meer verstilling en een nog diepere ontspanning.    
Handig om te weten:

  • Je krijgt 24 uur voorafgaand aan de cacao ceremonie aanvullende informatie en tips.
  • ‘Cacao’ is rijk aan antioxidanten, magnesium en mineralen en heeft een positieve invloed op je neurotransmitters zoals serotonine, tryptophan en dopamine.
  • Als je MAO-remmers en/of BèTAblokkers gebruikt dan is een hogere gehalte cacao wellicht niet geschikt voor je. Raadpleeg vooraf eerst je arts. Je bent van harte welkom, ook als je geen cacao drinkt en toch aan de retraite wilt deelnemen

Vrijdag 27, 28 en 29 oktober
Aanmelden kan via de link: https://www.myownretreat.com/jeannette-de-jaeger
PS: Graag bij de aanmelding aangeven dat je een relatie uit mijn netwerk bent of dat je bij mij yoga volgt.

Datum

27, 28 en 29 oktober 2023

Locatie

Retraitecentrum “De Schouw”

Noordgouwe

Zeeland